Malmöfestivalen 17.8. - 24.8.12. Här under finns teckningar från Malmöfestivalen 2012. Det är musiker från Hot House och Swingtältet där jag var flitig besökare. Som vanligt var det ett rikt utbud av bra band. Tack för lånet av stolar i tälten vilket underlättade mitt tecknande mycket. Tack också för alla trevliga samtal och positiva omdömen. Det är ofta slumpen som avgör vem som blir tecknad. Var jag sitter och hur ljuset faller har också betydelse. Inte mins att det blir svårt att hitta nya motiv. Resultatet blev dock ett 25-tal teckningar. Så håll till godo med mitt lilla festivaljazzgalleri från 2012
Malmöfestivalen, Swingtältet. 17.08.12. "Jacob Fischer m.fl". Mjukstart för mig med festivalens jazzutbud. Fantastiskt fint gitarrspel av Jacob resulterade i en teckning, Han behärskade verkligen gitarrens alla möjligheter till ackord och toner.

Malmöfestivalen, Swingtältet. 18.08.12. "Anders Fridlund Special Quartet". Det är svårt att hitta några som jag inte tecknat innan. Helge var dock ny för mig. Han behandlade altsaxen med sådan bravur, att hela saxen fick vara med på teckningen.

Malmöfestivalen, Swingtältet. 18.08.12. "Stua 17 Big Band". Härligt storbandsound från Norge i Swingtältet. Fin evergreenmusik och 17 otecknade musikerprofiler. Vad kan en tecknare mer begära. Hade det inte varit för en massa stora notställ som skymde sikten, så hade lyckan varit fullkomlig. Stuagänget var samspelt och exakt, allt satt där det skulle i de gamla sköna örhängena. Tiden gick fort men jag hann med tre objekt. Richard spelade elpiano vilket inte framgår av bilden. Hoppas vi ses igen, då ligger ni andra 14 illa till. Om ni inte gömmer er bakom notställen. Tack för en trevlig eftermiddag. Hälsa Norge.

 
Malmöfestivalen, Hot House tältet. 18.08.12. "Salongsorkestern". Ett kärt återseende både för ögat och örat. Kolla vad jag skrev förra gången vi sågs (27.4.12). Det är riktigt roligt att höra musik från den tiden, när det begavs sig. Långt innan elgitarrer och hemska förstärkare tog död på musiken. Hoppas vi ses igen och för allt i världen behåll stilen. Ni bjöd på en riktigt rolig musikupplevelse. Synd bara att jag inte var med från början.

Malmöfestivalen, Swingtältet. 18.08.12. "Three of a kind". Vivian B, Anna P, Sara A med komp. Alla tecknade innan. Mycket energi och ibland vild sång av de tre damerna, som turades om att var solister. Lite för hårt ljud för min smak, men en teckning av Johan på elorgeln blev det.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 18.08.12. "Swing After Work". Bara kända ansikten i bandet utom basisten, så en teckning blev det. Man vill ju inte teckna om dem man redan har tecknat, Speciellt om den första teckningen blivit bra. Man vill inte upptäcka att man blivit sämre. En fin kväll i Hot House tältet med bl. a. Thomas Jonassons sköna saxspel.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 19.08.12. "Roger Berg Big Band". Högtid i Hot House tältet. Roger Bergs fina band. Storbandsmusik som den skall spelas från tiden då det begavs sig. Härligt, härligt. Rogers (Andrews)Sisters förgyllde stämningen ytterligare. Två för mig nya ansikten blev teckningsobjekt och så fick Sara vara med och representera systrarna.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 19.08.12. "Marie Valentin & Blur Five". Titta in som hastigast i Hot House tältet. Bara kända ansikten i orkestern, men en bra plats från sidan gjorde att jag kom åt Jonas med sousaphonen. Mycket instrument är det och roligt låter det i tradjazz sammanhang. Alla rören och vindlingar är rätt knepiga att avbilda. Det blir mer instrument än människa.


Malmöfestivalen, Swingtältet. 20.08.12. "Engelholms Big Band". Måndag festivalkväll och storbandsjazz i Swingtältet. Den här gången från Engelholm. Alla de gamla fina klassiska låtarna, som vi är vana att höra dem. Anna Pauline sjöng och publiken trivdes. En trevlig kväll och gott om karaktäristiska teckningsobjekt. Ljus och notställ sabbade lite, men fyra alster blev det. Jan var ett tacksamt offer där han satt upphöjd på sin stol. Han var dessutom en trevlig prick att prata med. Jag satt alldeles bredvid Andreas på elpianot, som också utgjorde ett lätt byte för min penna.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 21.08.12. "King Louie Stompers". Tisdagskväll i Hot House tältet. Tjugotals jazz med tacksamma motiv för en tecknare. Det är alltid trevligt att höra lite gladjazz, så kvällen gick fort.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 22.08.12. "Henning Munk Plum & Plumperne". Svängigt och jazzigt när den här orkestern släpper loss. Det är tredje gången jag hör dem. Jag trodde jag missat Henning på trummorna. Men det visade sig att jag hade gjort en nästan exakt likadan teckning av honom, när de spelade på Tuppen 2011. Här är han igen ett år äldre.

Malmöfestivalen, Swingtältet. 22.08.12. "Öresound Big Band". Storband är alltid trevligt att lyssna på. Speciellt om de håller sig till den klassiska repertoaren utan att krångla till det för mycket. Basie, Ellington, Miller m fl. och sång av duktiga Lynette gjorde kvällen trivsam. Ljudnivån kunde dock varit lägre. Jag har tecknat många av bandets medlemmar innan vid andra tillfällen. Dock kunde jag fånga Christopher och Sebastian där jag satt på vänsterkanten. Jag gjorde ett mer eller mindre lyckat försök med Lady Lynette. Till mitt försvar kan sägas att hon var mycket livlig och svårfångad i sina få framträdanden. Men bilden får hänga med i alla fall.

Malmöfestivalen, Hot House tältet. 24.08.12. "Baked Beans Jazzers". Fyra av de bakade bönerna har jag tecknat vid förra festivalen. Trombonisten Arne klarade sig då, men inte nu. Rolig, lättlyssnad gladjazz i Hot House tältet på festivalens sista kväll.


Malmöfestivalen, Swingtältet. 24.08.12. "Z Big Band.". Swinghouse tältet bjöd på Z Big Band. Storbandgodis på toppnivå. Ett av mina absoluta favoritband. Jag har öst lovord över dem tidigare och de levde upp till dem igen. Synd bara att den allt för höga ljudnivån förstörde det fina storbandsoundet. Bl.a. fick bastonerna från högtalarna mina byxben att fladdra. Vikarien Åke, samt Jens längst ut till höger i saxraden, blev nya teckningsoffer. Vi hörs igen hoppas jag.