Skulptur. Här kommer några exempel på skulpturer jag gjort. I början 80-talet blev jag intresserad att jobba med motiv tredimensionellt. Det kom att leda till kvällskurser på KV. Dessa var uppbyggda på modellskulpturering i lera. Jag kommer ihåg ett uttalande från en av mina lärare; - Akta dig så du inte hamnar hos Bing o Gröndahl. Detta ger en liten bild av tidens konstuppfattning. Jag hävdar dock att en vacker avbildning, av en människa eller ett barnansikte, skulle hejda den mest förhärdade vandal. Jag är inte så säker på att samma sak gäller för många av vår tids skulpturala konstyttringar. Jag fick också en chans att lära formgjutning hos Pagfeldt(keramiker och designer). Jag fick också hjälp med bränning av några skulpturer.
Här nedan några skulpturer som jag gjorde 1983. Alla som tecknat eller skulpterat efter levande modell i Malmö har säkert kommit i kontakt med Isabelle. Isabelle är nog en av Malmös mest kända och skickligaste modeller. Jag fick ett mycket gott betyg av min då fyraåriga dotter. Vid ett av våra besök i Malmö konsthall, utbrast hon mycket entusiastiskt; -Pappa, pappa, titta pappas modell. Mycket riktigt där var Isabelle. Ylva hade kände igen henne från skulpturerna.
Här några skulpturer av mina barn "Björn 7 mån" och "Ylva 1983" Jag har gjort en form av dessa skulpturer och därmed kunnat mångfaldiga dem..
Till höger en porträttskulptur av Bertil Ravald från 1984. Jag lärde känna Bertil när han hjälpte mig med min dåliga rygg. Jag kom sedan att illustrera Bertils massage bok. Bertil hade sett vad jag kunde och ville att jag skulle göra en byst av honom. Bysten skulle hans gamla mor få. Detta var en utmaning. Bertil hade ett ganska hårt och bistert utseende, som inte stämmer överens med hans varma inre. Hur skall en varm och medkännande insida komma fram i en bister utsida, utan att man ger avkall på likheten. Lösningen var, lyfta lite på ögonbrynen och lägga till en antydan av ett leende plus mycket känsla. Jag var faktiskt ganska stolt över resultatet. Jag gjorde en form så skulpturen finns i fem ex.