Teckningar från Allinge Jazz Festival tisdagen 8.7 - 13.7 09. Av en händelse hade jag tecknarblocket med när jag satt och lyssnade på Lousiana Jazzband med sångerskan Daimi. Jag rycktes med av spelglädjen och försökte bevara den med en teckning. Pennan flöt nästan i takt med musiken. Det var en otrolig känsla, som resulterade i flera teckningar från olika band under veckan. Inte minst det positiva intresset för mitt tecknande gav uppmuntran. Jag blev benämnd; -den goe tegnaren fra Sverige. Det blev allt som allt ett tjugotal teckningar. Det försökte framför allt fånga musikernas personlighet och kroppsspråk. Under festivalen kunde man lyssna på jazz hela dagarna. Det saknades inte inspirerande motiv. Ni kan se några av här nedan på Allingesidan.
Allinge Jazz Festival tisdagen 8 juli 2008. "Daimi och Louisiana Jazzband. " Härlig svängig musik. Daimis charm och sång gick rakt in i hjärtat.

Allinge Jazz Festival onsdagen 9 juli 2008.
"New Orleans Delight"
Vilket härligt band. Derek spelade och drog vitsar till publikens stora förtjusning. Jag fascinerades av Bengt Hanssons aktiva trombonspel. Han tryckte dit tonerna med hela kroppen i sina solon. Hans kroppsspråk var obetalbart, inte minst "swinggunget" i knäna. Kolla min teckning.


Allinge Jazz Festival onsdagen 9 juli 2008. "The County House Jazz Band"
Ett fint band från Sverige, som fick igång publiken i det stora tältet som vi fick flytta in i, på grund av regn.

Allinge Jazz Festival torsdagen 10 juli 2008.
"Doghouse Cats"

Det här bandet gjorde verkligen intryck på mig. Det blev en härlig nostalgitripp tillbaka till mitt 50-tal. Då jag dansade bugg och Bill Healy m fl stod för rockmusiken. Jag kommer hålla utkik efter namnet i framtiden, dem vill jag höra igen.

Allinge Jazz Festival torsdagen 10 juli 2008.
"Riverside City Band"

Ett erfaret och rutinerat band, som spelade njutbar traditionell Dixielandjazz. Trumpetaren Petters stilfulla hållning skulle göra en regementstrumpetare grön av avund.

Allinge Jazz Festival fredagen 11 juli 2008.
"Kim Menzer Jazz Band"

Ett svängit band med stor bredd, som kan spela det mesta. De fick publiken med sig i de olika svängiga tempon. Kul att lyssna på.

Allinge Jazz Festival lördagen 12 juli 2008. "Dixiland Connexion"
Ett tyskt band som spelar svängig tradjazz av hög kvalitet Trumpetaren Bernd var lång och ståtlig.Jag kunde inte låta bli att lägga till lite extra längd.

Allinge Jazz Festival lordagen 12 juli 2008.
"Revival Jazz Band"

Det här bandet kommer från Holland och har ett härligt dixiland sound. Trad jazz på hög nivå.
Allinge Jazz Festival söndagen 13 juli 2008. "Burgundia Jazzband"
Husbandet med blandad jazz och evergreens avslutade veckan. Publikens var med på noterna och jag fick höra "Wild cat blues"; som är en av mina favoritlåtar.