Hälleviks TradjazzJazz Festival 2010. Jag hade nöjet att besöka festivalen i dagarna tre. En hel del teckningar blev det som kommer här nedan. Jag fick höra mycket fin svängig traditionell jazz. Det spelades på 7 officiella scener i anslutning till restauranger, tält och uteplatser. Fritt inträde överallt. Ett frivilligt festivalpass för 100 kr var en spottstyver för så mycket fin musik och spelglädje. En hel hög plus till arrangörerna. Allt var mycket välordnat för publik och en tecknare. Dock ett minus för ohjälpsamma rest. Dagmars, som inte tillät egna stolar (ibland nödvändigt för en tecknare). Detta gjorde att jag missade några band där, men det fanns så många andra ställen att välja på. Så ett stort grattis och ett varmt välförtjänt tack för Hälleviks 7:e jazzfestival och min första. Hoppas det blir fler och att vi ses igen.
Hällevik. Tältet. 12.08.10. "Dragkedjan Jazzband" Svängig och snabb tradjazz. Bandet fick publiken med sig och alla hade roligt. Uno och Johan med sin metallklarinett blev kvällens offer. Till min överraskning fick jag se Ulf Darinder på trombon. Hot House legend som finns längre upp i galleriet.

Hällevik. Tältet. 12.08.10. "Örlycke Traditionella Jazz Band" En gammal bekant som jag tecknat tidigare, vid ett framträdande på Tuppen. Men här var han på hemmaplan och betydligt spralligare. Jag rycktes med och kunde inte motstå Nisses sätt att trycka dit bastonerna med knäna. Så helfigur blev ett måste. Resten av det duktiga bandet får ursäkta men Nisse stal showen.
Hällevik. Lax & Vin. 13.08.10. "Doc Houlind New Orleans revival all stars of Denmaek" Ett underbart gäng som jag hörde på Tuppen första gången. Det var roligt att höra dem igen inte minst Jespers otroliga klarinettspel. (se längre upp i galleriet). Jag missade kompet förra gången, så nu fick Holden och Ebbe komma med. Vid trummorna satt till min förvåning Roland Andersen, Vilka han skötte lika fint som sin gitarr. Roland finns redan tecknad två gånger tidigare.
Hällevik. Hanöhus. 13.08.10. "Jesse´s New Orleans Band" Bra New Orleans sound med många kända låtar. Två i bandet fick vara med på bild. Kanske kan det bli fler någon gång om jag är i Stockholm. För där lär de hålla till.
Hällevik. Havsbadet. 13.08.10. "Dixie Review" Många kända ansikten från andra band. Björn Ingelstam finns redan i galleriet, där också Anders Rudnert återfinns. Hans och Lasse var kvällens offer. Här fanns både fadern och sonen och någons slags musikande hade säkert ett finger med spelet. Fin blandad jazzmusik, mycket sång, svängigt tempo och spelglädje . Precis som det skall vara. Publiken och jag var med på noterna.

Hällevik. Havsbadet. 14.08.10. "Dreamboat Jazz Band" Jazzbruch på Havsbadet. Jag hann fånga den duktige klarinettisten Johan och börja på en teckning av Paul. Kalle Kroon hanterade basen och är redan tecknad. Lättlyssnad New Orleans musik bjöd drömbåten på.

Hällevik. Tältet. 14.08.10. "Swingsters" Från Stockholm kom det här bandet. Svängig musik från hela världen. Speciellt den färgade traditionella rytmiska musiken finns med, Bl.a. ingick två steelpan (oljefat) i sättningen. Afro-kreol-amerikansk musik. Toner från Sydafrika och Brasilien framfördes också. En verklig underhållande musikupplevelse i Tältet. Thords hyggliga kompisar sa att han var alldeles för snyggt tecknad. egentligen skulle jag tecknat "Kulan i helfigur, för han skulle komma till sin rätt. Men tiden var knapp vilket var synd, för här fanns många motiv..
Hällevik. Hanöhus. 14.08.10. "New Orleans Feetwarmers" Duktiga musiker från Nordtyskland, Spelglädje och originell framtoning. Inte minst när Diter spelade ett riktigt svängigt nummer på blockflöjt. Trevligt och tiden gick fort.

Hällevik. Hanöhus. 14.08.10. "Cardinal Jazz Band" Oj!!.vad det svängde, vilket tempo. Bandet fick publiken med sig, Det är så här jazz skall upplevas. Bra musiker inte minst Mike (kolla cigaretten) och Per. Det fanns många härliga typer för en tecknare, inte minst trummisen Uffe Hansen, men han var svårfångad. Björn Fransen finns tecknad tidigare och Ragnar upptäckte jag också i galleriet. Tack för en oerhört medryckande framträdande.

Hällevik. Lax & Vin. 14.08.10. "Scandinavian Rhythm Boys" Kvällen avslutades med ett litet spelglatt dansk-svenskt gäng. En teckning på bassaxofonisten blev ett måste. Ett kul och annorlunda framtoning utan trummor.