Teckningar från slutet av 2008. Efter hemkomsten från Alling Jazzfestival, tog jag med mig de positiva erfarenheterna hem och började besöka jazzevenemang i Malmö med omnejd . Jag fick en trevlig respons på mitt tecknande från musiker och publik.

Malmö festivalen "Jazztältet 18 aug. 2008.
"Ronald Andersen festival band fr Danmark"

En salig blandning av allting, med mycket spelglädje och publiken med på noterna. Ett gäng man gärna lyssnar på igen.

Malmö festivalen "Jazztältet 18 aug. 2008.
"Kiki Desplat &Swing Kings"

Kiki hanterar kornetten så hjärtat svängde i takt med musiken. Hon sjunger franska sånger med samma bravur. Härligt klarinettspel och mysigt tubaspel gav en fin och svängig musikupplevelse.

La Couronne "Jazz after work" okt 2008
"Les Garcons de Jazz med Brita Sonne"

På fredag eftermiddagarna spelas det jazz på La Couronne i Malmö. Ett verkligt gemytligt ställe, mysig atmosfär och trevlig personal. Det är lätt att känna sig hemma där. Att man sedan får lyssna till "Les Garcons och Brita, gör inte det hela sämre. Tvärtom man får höra alla de gamla fina låtarna, framförda med känsla och spelglädje. Det kan lätt bli en vana att gå dit

.

Caroli kyra vid lunchtid 13.11.08
Några av musikhögskolans jazzmusiker höll en liten konsert. Det blev en bild av Buzor Nevic, som hanterade sitt accordion med bravur. Väl värt att lyssna till.

Mattsons musikpub 27.11.08
Paul´s Playhouse trad. jamsession. En härlig musikkväll med gott om musiker och band i olika grupperingar. Nedan en teckning på några av blåsarna, ur gruppen Mattsons Serenaders, vilka inledde kvällen. Tyvärr var ljuset över scenen mycket svagt, vilket gör det jobbigt för en tecknare. Annars var allt perfekt med engagerad musik och fina individuella prestationer.
Några figurer som kom i vägen för min penna under kvällen. Den koncentrerade banjospelaren Torvald fastnade i ljuset från notställslampan. Svens storslagna kropp och klarinettspel fick man bara inte missa trots mörkret.