Malmöfestivalen 20.8. - 27.8.10. Det blev många besök i tälten. Så här kommer en samling teckningar från festivalveckan. En tuff tid för en tecknare som vill teckna er alla. Ett stort tack till alla er i tälten som underlättat det för mig. Jag vill också tacka för alla berömmande ord jag hört. Det är också riktigt roligt när gamla bekanta dyker upp och hälsar. Tack Hot House och Swingtältet för den här gången.

Malmöfestivalen.Swingrältet. 20.08.10. Jag kom sent och han bara rita av Lucas, när Gunilla Postaroff med gäng, öppnade festivalen i Swingtältet.

Malmöfestivalen.Swingrältet. 20.08.10. "Siv Malmkvist med Domnivet". Förstärkt högtidsstund i Swingtältet. Mina gamla favoriter tillsammans med en Siv i högform. Jazz och Sivs gamla paradnummer framförda i ett bågnande tält. Snacka om publikkontakt och gensvar. När vi alla sjöng "Flickor bak i bilen" Do-di-damm-damm. Så förslog Siv att vi skulle ställa upp i körslaget tillsammans. Vi hade nog vunnit, i alla fall hade ingen överröstat oss. Här skulle kunna skrivas mycket, men jag nöjer mig med att säga; detta är 100 procentig showtime. Rosa Rydberg och bandet inledde svängigt och glatt den första timmen. Jag tecknade Rosa och delar av smokinglirarna förra festivalen, så ni kan se dem på den sidan. Nu satt Olle vid pianot längre fram och fick var med på bild. Vikarierande bassisten Egil fick också vara med. Nu är det bara trummisen kvar. Vi ses nästa festival. hoppas jag.
Ps. Kolla Sivs autograf


Malmöfestivalen.Swingrältet. 20.08.10. "Sir Jay blue band". Kanske lite för mycket blues och högt gitarrspel för min smak, men visst svängde det. Sång och clowneri av Jörgen uppskattades av publiken. Jag hade velat höra lite fler låtar, där blåsarna fått dominera. Spontant uppbjudna gästartister från publiken, gav färg åt föreställningen. Jalle var duktig på altsaxen. Vid trummorna satt en gammal bekant, Ulf Göransson som jag tecknade förra festivalen.

Malmöfestivalen.Swingrältet. 21.08.10. "Ed Epstein m. fl.". Ett litet nedslag i Swingtältet. En baritonsax är alltid en baritonsax. En teckning i helfigur fick det bli. Gänget spelade lite långa solon och alla måste inte spela solo i varje låt, men tiden gick fort. Det är tufft att stå upp och spela baritonsax, men det gjorde tecknaren glad. Tack för det Ed.


Malmöfestivalen.Hot House tältet. 21.08.10. "Kroons Jazzband". Svängig New Orleans jazz, med ett mix av kända profiler. De flesta finns redan i galleriet. Dock inte pappa Kronqvists duktige son Johannes.. Johannes är redan en rutinerad jazzpianist och fyller väl sin plats bland de gamla rävarna. Tyvärr finns inte Johannes bland oss längre.
Malmöfestivalen.Hot House tältet. 22.08.10. "Baked Beans Jazzers". Svängig och rutinerat från jazzens barndom. De bakade bönorna var roliga att höra. Roy Hallgard (finns längre upp i galleriet) spelade washboard (tvättbräda) i stället för trummor. Detta och Annas tuba och även Evas sång gav ett genuint sound på något sätt. En trevlig eftermiddag i Hot House tältet.

Malmöfestivalen.Swingtältet. 22.08.10. "Alf Grön & Anna Paulin". Jazz och swing i en skön blandning. Skönsjungande Anna strålade i kapp med pappa Jack Andersson som spelade trumpet. Inte minst när hon sjöng "My heart belongs to daddy". Fint tenorspel av Håkan Ekvall. Båda finns längre upp. Alf snackade och trummade om vartannat. Lars-Olof spelade piano. Småtrevlig underhållning.
Malmöfestivalen. Hot House tältet. 24.08.10. "Old Fashioned Swingers". Duktiga musiker är det alltid roligt att lyssna till. Den här samlingen var inte fy skam. Hans Ingelstam, Håkan Ekvall och "Kalle Kron" finns redan längre upp i galleriet. Nya för dagen var Jerker och Seth som nu är välkomna i galleriet. Svängigt och trevligt i Hot House tältet..

Malmöfestivalen. Hot House tältet. 24.08.10. "Swing After Work". Många gamla rutinerade bekanta från andra band, som redan finns i galleriet. Anders Rudnert (bas), Leif Blunck (trumpet), Bob Stalin (piano), Tomas Jonasson (tenor), Fredrik John (trombon). Många fina gamla låtar framförda med spelglädje och bra publikkontakt. Några som jag inte tecknat ännu fanns med. Klas som verkade trivas med sitt gitarrspel. Nisse på trummor, som jag lyckades fånga mellan skönsjungande Marie och Anders bas. Faktum är att alla är nu tecknade i det här bandet, så nu ser jag fram emot gästartister. För jag vill höra er igen.

Malmöfestivalen.Swingtältet. 26.08.10. "B-gänget".
Det var roligt att höra B-gänget igen. Deras härliga saxsound gör att man drömmer sig tillbaka när dansen var dans. Många av grabbarna finns redan avritade innan . Men några har jag inte hunnit med. Tord på bariton och Rolf på bas fick vara med nu. Snart är gänget komplett. Jag tror jag har en tenorsax kvar. Men vi ses igen . Jag är förvarnad om Vellinge Gästis i höst.


Malmöfestivalen.Swingtältet. 26.08.10. "Vivian Buczek kvintett". Jazz och swing när Vivian tolkade Ella Fitzgerald med den äran. Förra gången jag hörde och tecknade henne var det framför Helsingsborgs storband. Nu hade hon för mig ny ansikten bakom sig. Både Elias och Felix var riktigt duktiga på sina instrument. Kul att höra att det inte är bara pop och rock i det yngre gardet.

 

Malmöfestivalen.Swingtältet. 26.08.10. "Crazy jass". En mix av duktiga musiker under namnet crazy jazz, Inte så mycket crazy utan bra varierad jazz. Mycket sång av både Jan Sigurd (piano) och Niklas Fredin, som gömde sig bakom sin trumpet. Att gömma sig lyckades Janne också göra, men genom att stå upp fick jag en glimt av honom. Behöver jag säga att det var smockfullt med folk. Janne skall väl egentligen avbildas med det varma och charmerande skratt, som gjorde att han blev "Loffe" med hela svenska folket. Men här var det den duktige trummisen Janne, som uppträdde och jag tecknade. På basen fanns en annan charmig person Lukas Lindholm, avbildad lite längre upp på sidan.
Ps.
Kolla Jannes autograf.

Malmöfestivalen. Hot House tältet. 27.08.10. "Swingbandet". Bara gamla duktiga bekanta i det här gänget, de flesta är redan tecknade. Jag försökte än en gång teckna Bosse Nilsson på klarinetten. Bara för att konstatera ett nytt misslyckande. Otecknad var också trummisen Håkan, men här flöt pennan villigt. Ett skönt och lättlyssnat band med skickliga musiker.

Malmöfestivalen.Swingtältet. 27.08.10. "Finney´s Jazzmen". Ett kärt återhörande av Jazzmännen. Ett roligt band med mycket spelglädje som smittade av sig på publiken. Det är något visst med danska band. De verkar ha jazzen i blodet. Förra gången var det blåset i fronten som hamnade i blocket. Den här gången kom inte spelarna i bakgrunden undan. Arne spelade piano vilket inte framgår av teckningen.

Malmöfestivalen.Swingtältet. 27.08.10. "Z Big Band". En av mina favoriter när det gäller storband, med för kvällen inte mindre än två vokalister. Oj vad fina låtar jag fick höra inte minst när Nina sjöng. Jag är inte stolt över teckningen. Det var svårt att fånga hennes glittrande charm. Gamla ärrade veteraner är mycket lättare. Jag lyckas få med den duktige orkesterledaren Martin den här gången. Jag kommer väl att beta av gänget efterhand, för jag kommer att hålla utkik efter er.