"Klicka" på resp bilds textpenna för att se mera.
Teckningar På den här sidan vill jag visa några olika exempel på teckningar och illustrationsuppdrag. "Klicka" på pennornas text för att se mera. Jag arbetar mest med penna eller tusch, men är inte främmande för färg. Jag tycker en svart-vit teckning är mer öppen och ger ett grafiskt intryck. Betraktaren kan i fantasin lägga in sina egna färger, inget är givet.
RESETECKNINGAR
KVINNOSTRAFF
RÄTTEGÅNGAR
 
MALMÖTECKNINGAR
SKÅNETECKNINGAR
MASSAGEBOKEN
MERA FLYGBILDER
BILDER UR BOKEN
MÖNSTERSKYDD

Här följer lite teckningar av blandad kompott, som tillkommit av olika anledningar. Jag kommer att fylla på den här sidan efter hand. Ofta blir en teckning till för att man har ett intresse eller engagemang för något.
Här en teckning av lille Erik, som är lite mer än tre veckor gammal. Det gäller att passa på när han sover för han är en livlig liten krabat

Nu har jag blivit farfar ocks, så en teckning av lille Arthur blir ett måste. Sovande barn är de bästa modellerna man får lite tid på sig att fånga motivet.

Nu har lille Nils sett dagens ljus och jag har blivit dubbelmorfar. Det har ju blivit tradition att fylla den här sidan med sovande barnbarn.Så välkommen i gänget Nils önskar morfar Sten

FLYGPLANSBILDER

Här min dotter var ca 4 år skrev och tecknade jag en liten pedagogisk barnbok (Lilla Mi). Den handla om en liten flicka och hennes pappa som gjorde saker tillsammans. Här en bild ur boken

Jag gjorde FN-tjänst i Kongo i början på 60-talet (bat XVIII K). Här en bild som kom till under den tiden. Jag medverkade ibland som tecknare i vår stencilerade tidning "Djungeltelegrafen". Det skulle vara kul att höra från några gamla Kongoveteraner.
MER KONGO

Teckningen Ovan härstammar från ett reportage med flera teckningar i TV Det handlade om missförhållande inom åldringsvården. Ett bra exempel på, hur en teckningar kan skildra något känslomässigt och dramatiskt utan att utlämna någon person.

STRIDSFORDON
1958 till 63 var jag yrkessoldat på P2 i Hässleholm. Teckningen visar en Centurion stridsvagn (strv 81) som den såg ut då. Det var en tid då "kalla kriget" var som varmast (Berlinkrisen, Cubakrisen mm). Tredje världskriget var inte långt borta. Det gällde för oss att vara så skickliga och farliga som möjligt. Varje tanke på, att dra in oss i stormaktskonflikten, skulle kosta mer än det smakade. Vi harvade runt på Hovdala, Revinge och Ravlunda och blev rätt duktiga. Hade någon försökt att invadera Skåne, så hade de fått med oss att göra och det hade inte varit roligt för dem. Vi trodde på det vi gjorde och som tur var slapp vi använda vår kunskap på riktigt. Skulle någon från den tiden se det här, så hör av Dig. Vi kan ta en fika och tala om gamla minnen.

Den 29 okt 1942 torpederades S/S Bengt Sture och sänktes av den ryska ubåten SC 406. Teckningen är utförd till Sveriges Militärhistoriska Bibliotek. SMB har forskat i ryska arkiv om båten och dess besättnings öde. Bilderna ingår i en artikel som skildrar händelsen

7 man ur besättning bärgades av ubåten och fördes till den sovjetiska marinbasen Kronstadt. Deras vidare öde är okänt, kanske kan det lösas, då hemliga arkiv blir offentliga (tidigast 2017). Artikeln om S/S Bengt Sture var införd i "Pennan och Svärdet nr 6A 2005.